Vanaf de eerste penseelstreek is hij gefascineerd door kleurstellingen en composities.
Zijn inspiratie haalt hij uit het leven van alledag, gecombineerd met verschillende technieken laat hij dit samensmelten op het doek tot een figuratief en abstract geheel.

Zijn werken vertonen een aantal kenmerken die op het eerste gezicht verwarrend zijn, maar de persoonlijke stempel op zijn werk is dermate sterk dat niemand zijn doeken met die van anderen zal verwisselen. Dit komt natuurlijk door het verwerken van staal in zijn doeken. Door de schittering van het staal en een variatie aan pigmenten ontstaat er een harmonieus geheel.

Het verwerken van staal is in de loop der tijd steeds meer gaan verfijnen, dit en het gebruik van andere materialen, maakt zijn werken uniek.

Tenslotte vertonen ze ook nog tekenen van conflict en strijd terwijl ze anderzijds onmiskenbaar de rust en het evenwicht in zich dragen.
De formaten van zijn doeken variëren van klein tot groot. Het leeuwendeel van zijn schilderijen, maakt Henk omdat het zijn passie is.

Bij een schilderij in opdracht komt hij graag bij de opdrachtgever kijken om af te stemmen op de omgeving waarin het schilderij komt te hangen.

Daarbij adviseert hij u welk formaat en / of kleurstelling het beste past.

 

Kunstwerken

De kunstwerken zijn geschilderd op linnen met Acryl verf van het merk Golden. De kwaliteit van deze verf heeft een hoge lading pigment.

De formaten van mijn doeken variëren van klein tot groot. Het leeuwendeel van mijn schilderijen, maak ik omdat ik hier mijn passie in kwijt kan. Bij een schilderij in opdracht kom ik graag bij de opdrachtgever kijken om deze af te stemmen op de omgeving waarin het schilderij komt te hangen.